Bel reclama major inversió en recerca i desenvolupament per garantir les pensions i la creació de nous llocs de treball qualificats. Ho ha dit acompanyat de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i de Tere Moya, número 2 de la llista per Tarragona de Junts per Catalunya. Ferran Bel, ha presentat les propostes en relació al mercat de treball i les pensions després d’haver-se reunit amb els sindicats d’UGT, CCOO i ESOC a les Terres de l’Ebre.

El candidat ha assegurat que “s’ha d’augmentar la inversió en educació, en recerca i en desenvolupament per tal de fomentar la creació de llocs de treball de millor qualitat i garantir les pensions en un futur”. De fet, Bel ha explicat que “amb el conjunt dels sindicats, entre altres coses, coincidim amb la necessitat de crear ocupació qualificada” i ha detallat la necessitat “d’augmentar, de manera progressiva, el salari mínim a Catalunya per garantir el benestar de la ciutadania”.

La reforma laboral també ha estat un dels punts analitzats pel candidat. Bel ha detallat que “s’han d’aplicar uns canvis que, al seu moment, ja vam advertir que serien necessaris”. Són el cas, per exemple, de la priorització dels convenis sectorials respecte als convenis d’empresa en relació als nivells salarials, la jornada i les hores extra. També de la regulació a les empreses multiservei per tal que no contracten treballadors amb salaris inferiors, un fet que, segons Bel, “perjudica les petites i mitjanes empreses i només beneficia a les grans empreses”. A banda, Bel també ha explicat que s’ha de modificar el marc normatiu per tal que les empreses puguen ser més competitives.

En tot cas, des de Junts per Catalunya també es planteja la necessitat de recuperar de forma molt més extensa el contracte de relleu sense que això supose un increment de costos per a les empreses. Aquests contractes permeten introduir la joventut al mercat laboral, ocupant espais que deixen vacants els professionals que es jubilen.

En relació a les pensions, Bel ha reclamat que “estes no esdevinguen una arma electoral” i ha demanat “un pacte que permete un sistema de pensions millor, estable i sostenible que garanteixen la revalorització any rere any”. De fet, des de Junts per Catalunya es treballarà per tal que es cerque una solució que garanteixi l’equitat intergeneracional i per dotar de major seguretat i garantia a les pensions del futur.

Finalment, Bel també ha reivindicat “la necessitat de continuar vetllant per a la millora de la pensió de viudetat i assolir en la futura legislatura que es fixe amb el 75% de la base reguladora”. De tota manera, Bel ha explicat que “si Catalunya tingués un estat propi, el sistema de pensions seria millor, ja que els salaris mitjans són més alts, hi ha menys gent a l’atur i l’envelliment de la població és menor respecte a la mitjana de l’estat espanyol”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.