Com a celebració del Dia Internacional de la Dona i coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, el Museu Juan Cabré organitza l’exposició Gemma Noguera amb part de la col·lecció privada de la família Celma-Noguera, com a homenatge i reconeixement a la seva tasca artística, personal, professional i com a agraïment a les seves col·laboracions amb aquest museu.

L’exposició es compon de més d’una vintena de pintures realitzades per Gema Noguera durant la seva trajectòria artística. Es tracta d’una acurada selecció de les obres més significatives en què podem apreciar el llenguatge, signes, colors, textures o tècniques mixtes, tan personals i recognoscibles en la pintura de Gemma.

Albert Ràfols Casamada, amb qui va col·laborar en diverses ocasions, descriu així el seu treball: “En la seva pintura, dins del seu aparent simplicitat, hi ha una recerca de la complexitat, de l’inesperat, el subtil, la poesia del que amagat, de el secret, de l’essencial. Potser la sobrietat sigui una de les característiques de la seva pintura: sobrietat en la matèria, en el color, en les formes. Hi ha en la seva pintura un afany de que la superfície s’expressi per si mateixa: amb pocs elements dir molt. Que el quadre sigui una entitat viva i al mateix temps hagi una intenció al darrere, intenció que li servirà per expressar-se i que obligarà a l’espectador a que la seva contemplació sigui activa, que s’esforci a descobrir el que hi ha d’ocult en cada obra“.

GEMA NOGUERA (Barcelona 1965- Beseit, Terol 2008) Cursa estudis de procediments pictòrics a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics (Llotja) de Barcelona. Durant la seva etapa de formació artística treballa en diferents projectes de disseny d’interiors, disseny gràfic i disseny industrial. El 1987 estableix la seva residència a Beseit. El 2001 va rehabilitar un antic molí paperer del segle XVIII a Beseit, propietat de la família, com a galeria per a exposicions i espai cultural denominat “Antiga Fàbrica Noguera” i inicia la seva activitat com a organitzadora d’exposicions d’altres artistes. Alhora continua amb el seu propi treball artístic exposant en el territori nacional i europeu, així com, en diferents pobles de la comarca del Matarranya.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.