Arriba la 12a edició del Premi Federico Mayor Zaragoza, un guardó que va començar premiant experiències i després d’una dècada s’ha reconvertit en format de clipmetratges, sense oblidar l’aprenentatge i conscienciació dels joves. S’han presentat 65 treballs des de primària fins batxillerat i cicles formatius, a més d’entitats i altres institucions. El pròxim dissabte 16 de març podrem veure els curtmetratges guanyadors.

En aquesta 12a edició s’han presentat 65 treballs, 7 en la categoria 1 cicle superior d’educació primària i primer cicle d’ESO; 32 en la categoria 2, Segon cicle d’ESO; en la categoria 3 de batxillerat i cicles formatius, 23 vídeos i 3 en categoria 4, entitats, institucions i altres. Del total, 20 són de les Terres de l’Ebre. Tot i que la majoria són de les nostres Terres, també s’han presentat de Mallorca, Reinosa, Santander, Zaragoza i resta de Catalunya. En total de 17 localitats diferents. La dotació, que fa personalment Federico Mayor Zaragoza, és de 5.000 euros.

Amigues i Amics de l’Unesco de Tortosa va iniciar una nova etapa després de 10 anys de premiar experiències, optan per a distingir més un treball d’aprenentatge i de conscienciació dels joves i en un format més tecnològic com és l’elaboració d’un vídeo de dos minuts de durada.

L’acte de lliurament de premis serà en dissabte, per a donar opció a que participin els joves des de les escoles i instituts que són els que han participat i elaborat els clipmetratges. A part de visionar uns vídeos premiats, hi haurà una conferència amb Federico Mayor Zaragoza, amb el títol “Reptes globals, respostes globals i a temps” que creiem pot ser molt interessant i important per als joves, poder escoltar una persona de la talla de Federico, que com sabeu és la persona que ha tingut un càrrec més important a nivell mundial de tot l’estat espanyol, i que porta una activitat importantíssima en la defensa dels drets humans, la cultura de la pau i la conservació de la natura a tot el món participant activament en conferencies, congressos i ponències a qualsevol part del planeta.

Aprofitant que estarà a Tortosa el divendres 15, o sigui el dia anterior, farà una conferencia a la Cambra de Comerç a les 19.00 h sota el títol “Les Reserves de la Biosfera referents per a l’educació i l’ajornable acció ciutadana”, amb una introducció a càrrec de Josep Aragonès, tècnic del COPATE – Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, amb el títol “La Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, situació actual”.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.