L’equip aleví de la UE Rapitenca jugarà, el pròxim dia 1 de maig, la Fase Regional de Catalunya de la Danone Nations Cup després d’aconseguir classificar-se per a esta com un dels equips vencedors de la fase provincial, que va jugar-se diumenge a Bítem i que va comptar amb la participació de setze equips d’arreu de la província.

Durant el torn del matí, el CF Amposta va resultar l’equip més destacat dels cinc conjunts ebrencs que hi participaven, ja que va aconseguir classificar-se per a disputar una de les dos finals com a primer classificat del grup A després de superar la Canonja (2-0), el Jesús Catalònia (4-2) i l’Alcanar (0-9). La sort però no va estar del costat dels del Montsià en la final, on van caure als penals davant el Marc Bartra, amb qui havien empatat a un gol durant el temps de joc.

A la fase de la tarda Tortosa i Rapitenca copsaven el protagonisme disputant cadascun una de les dos finals. Els rapitencs, l’equip ebrenc més destacat durant la competició, assolia el primer lloc del grup C després de vèncer en els seus partits davant el Calafell (3-0), la Riera (4-1) i el RemolinsBítem (10-0).

A la final, l’equip del Montsià certificava la seua classificació per a la Fase Regional superant als penals el Santes Creus, a qui derrotava després d’una final anivellada que va acabar amb empat a un gol. L’altre dels equips ebrencs finalistes, el Tortosa, es classificava per a disputar la final com a primer classificat del grup D, on va haver d’enfrontar-se al Santes Creus (0-1), Aldeana (7-1) i la Floresta (1-1).

El vencedor d’esta final va haver de decidir-se novament des del punt de penal, com va passar en tres de les quatre finals disputades. En este cas l’encert no va estar del costat de l’equip del Baix Ebre, que acabava cedint davant el Calafell, amb qui durant el temps de joc empatava a un gol.

A banda dels tres conjunts finalistes, Jesús Catalònia, Alcanar, Ebre Escola, Olímpic Móra d’Ebre, Remolins-Bítem i Aldeana van conformar la representació d’equips ebrencs a la fase provincial de la Danone Nations Cup, que va jugarse durant tot el dia de diumenge a Bítem i que va comptar amb una participació aproximada d’uns 200 esportistes i que va aplegar prop de 600 persones entre jugadors, tècnics, aficionats i familiars durant tota una jornada marcada per l’esportivitat, el respecte i la companyonia entre els components dels setze equips participants. La Danone Nations Cup és una competició que es juga a 32 països diferents arreu del món i que aplega més de dos milions i mig de jugadors i jugadores en la categoria aleví futbol 7.

Notícia publicada pel Setmanari l’Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.