La regidoria de cultura i patrimoni de l’ajuntament de Campredó organitza les visites “Campredó art”, que tenen lloc durant els dissabtes d’aquest mes de febrer. Estan destinades a grups culturals diversos d’arreu de les comarques centrals dels Països Catalans, com el col·lectiu Dilluns al forn.

La ruta d’art campredonenca consta d’espais molt variats que inclouen art medieval però també de contemporani. S’endega a la Biblioteca Manuel Pérez Bonfill, on es pot fullejar el llibre dels noms de Mauthausen, que difícilment es troba en altres biblioteques dels Països Catalans. Seguidament es passa a la sala d’art Francesc Llop just al costat, en la qual es poden contemplar olis, aquarel·les, dibuixos i il·lustracions del pintor impressionista local (1873-1970).

La següent parada és el temple parroquial, on hi ha una col·lecció pessebrista de l’artista Germán Machí, diversos quadres del pintor Joan Rebull, la figura d’homenatge al pessebre, uns vitralls, i una portalada que és tot un homenatge a la història. Posteriorment, ens hem de desplaçar a la torre Medieval de Font de Quinto, en la qual s’ubiquen dos projectes d’interpretació templera i dos d’interpretació del Pas de l’Ebre, amb uns grafits de membres de la XIV brigada internacional “La Marseillese”.

El punt final és la Casa del Prat, una construcció templera de la casa fort de la Sotscomanda templera de Prat, amb una escala de cargol que és una construcció pètria impecable, un entramat emmurallat i un jaciment arqueològic. Un conjunt artístic d’un primeríssim nivell que val la pena visitar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.