Una pintada d’un llaç groc davant la casa de l’actual Subdelegat del Govern espanyol a la província de Tarragona, Joan Sabaté, ha estat catalogada per ell mateix com a “feixisme“. Un comentari que ha despertat la polèmica a les xarxes, tenint en compte que Sabaté és llicenciat de Geografia i Història. La piulada ha creat un gran rebombori entre detractors i gent favorable als arguments que dóna.

Els membres del partit socialista han sortit en suport del Subdelegat, mentre les forces independentistes han criticat els fets per no haver condemnat els fets d’una altra manera i en un altres termes tenint en compte que el llaç groc reclama la llibertat dels presos polítics. “El feixisme m’ha marcat la casa, com solen fer d’amagat“, es podia llegir a l’escrit que va fer al seu compte de twitter personal. Sabaté va ser entre el 1999 i el 2007 alcalde de la seua ciutat, a més de senador i diputat al Parlament.

Em deuen voler dir, que saben on visc, que vagi en compte, però els que vàrem passar per les comissaries franquistes no ens arruguem. Vam lluitar, sofrir i guanyar la democràcia constitucional“, ampliava Joan Sabaté en la seua denúncia a les xarxes socials.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.