La remera ampostina Aina Cid ha sigut la ponent en l’acte inaugural del curs acadèmic 2018/2019 de la Universitat Rovira i Virgili. Cid ha explicat la seua experiència vivint als Estats Units, on va estudiar el grau de Ciències de l’Esport a la Universitat d’Ohio, en l’especialitat de promoció de la salut. Cid va arribar becada a aquesta universitat, amb més de 60.000 estudiants i una superfície de 7 quilòmetres quadrats de campus, després d’un estricte procés de selecció, i va compaginar els estudis universitaris amb la pràctica esportiva del rem. “Als Estats Units la societat valora molt que la gent estudiï i estigui en algun equip d’esport de la universitat. Quan arribes al món laboral això es té molt en compte”, ha exposat Cid. “Jo era molt tímida, molt tancada, molt de casa i la meua experiència als EUA m’ha fet evolucionar com a persona. M’he hagut d’espavilar per mi mateixa”, assenyala tot precisant que també el fet d’estar en contacte amb gent de molts països t’ajuda a conèixer molts de punts de vista diferents, i això et fa créixer com a persona.

La remera ampostina, que actualment està fent un màster a la Universitat John Moores de Liverpool, es prepara per competir als Jocs Olímpics de Tòquio el 2020, i en un futur es planteja fer el doctorat. “No sé encara on treballaré, però el que tinc clar és que vull ajudar les persones”, ha afirmat com a tancament de la seua conferència.

“Vam pensar que seria interessant per als estudiants del campus conèixer l’experiència d’algú com ells que s’hagués format en una universitat estrangera”, ha assenyalat per la seua banda el director del campus Terres de l’Ebre de la URV, Jordi Sardà, que ha remarcat que tot i ser una universitat comparativament més petita, la URV es troba entre les millors universitats del món. “De 17.000 universitats que hi ha en tot el món, estem entre les 500 primeres”, ha assenyalat el director tot precisant que actualment s’està estudiant implantar nous graus i postgraus al territori. “Però primer ens hem d’assegurar molt bé quins i per això hem de parlar amb tots els agents socioeconòmics del territori”.

A l’acte també hi ha intervingut l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que ha destacat que la universitat és clau a l’hora de formar talent i entre tots hem de lluitar perquè aquest talent es quedi i reverteixi al territori.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez