Els 23 veïns desallotjats del nucli antic de Tortosa per l’esfondrament de dos edificis encara no saben quan podran tornar. Podrien ser de tres dies a una setmana, segons els han explicat els serveis d’emergència. Aquest matí han pogut retornar a les seues cases per recollir efectes personals. Ho han fet per deu minuts i acompanyats per la Policia Local. Durant les properes hores, els operaris hauran d’avaluar els danys i començaran ha enderrocar el que ha quedat en peu dels dos immobles. Els veïns expliquen que els edificis estaven deshabitats i en molt mal estat.

Els números 33 i 35 del carrer Montcada, al nucli antic de Tortosa, es van ensorrar de forma sobtada al voltant de les vuit del vespre de diumenge. Els dos immobles estaven deshabitats i cap persona ha resultat ferida. Enmig de la intensa pluja, els veïns van sentir un fort terrabastall. Els serveis d’emergència van arribar de seguida i van desallotjar els veïns de les cases del davant i dels costats.  Només una dona ha passat la nit a la casa d’acollida. La resta, han anat amb familiars.

Els immobles ensorrats estaven en un estat molt precari i el propietari havia rebut varis advertiments de l’ajuntament. “Vam fer un requeriment als propietaris dels dos habitatges, que tenien l’obligació d’actuar-hi. Havien de fer les obres que els vam dir des de l’Ajuntament”, ha dit l’alcaldessa Meritxell Roigé. Als veïns els preocupava la situació d’aquest immoble, amb la façana apuntalada des de feia més de mig any. I és que no és el primer cop que cau un edifici abandonat al nucli antic de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.