L’Ametlla de Mar i l’Ampolla van ser ahir l’escenari de la campanya d’Òmnium Cultural anomenada Freedom for All Political Prisoners and Exiles per explicar la situació política de Catalunya als milions de turistes que visiten el nostre país. El bus de la campanya seguirà avui a les Terres de l’Ebre, al matí a Deltebre i a la tarda a Sant Carles de la Ràpita. La campanya Freedom for All Political Prisoners and Exiles recorre amb un bus els principals nuclis turístics de Catalunya al llarg d’aquest mes d’agost.
Dolors Róo, presidenta d’Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre explica que, “Es tracta de fer veure a la gent, sobretot als turistes que ens visiten en aquests moments, que la democràcia espanyola té una sèrie de vicis que s’han de corregir. Si vens a Catalunya i et trobes a algú que et diu que no hi ha hagut violència t’ho creuràs més que no pas veient les imatges que retransmeteren segons quines televisions”.
Róo explica que, “La campanya el que vol, és denunciar la situació que estem vivint amb els empresonats per part de l’estat espanyol, com és el cas del nostre president Jordi Cuixart, que fa deu mesos que està empresonat, o com Jordi Sànchez i la resta d’empresonats i exiliats. Es tracta d’arribar a fer entendre aquesta situació a la gent que ens visita, és necessari”.
Segons la presidenta ebrenca d’Òmnium Cultural, “Necessitem internacionalitzar el discurs, sense dir res més que allò que ha estat passant aquest any en aquest país, en una exposició itinerant, que quan ho penses fredament, han passat coses molt greus”.