Avui és Corpus, i en algunes poblacions fan actes per commemorar-ho. Més enllà dels populars, a nivell religiós també es viurà aquest diumenge a totes les esglésies catòliques. La festivitat tindrà, a més, un component solidari, ja que la recaptació que s’hi faça es destinarà a Càritas. Avui han donat a conèixer les dades d’assistència que han fet en els últims anys, i que revelen que continuen existint moltes persones necessitades.

Al llarg del 2017 van atendre 10.755 persones, de 3.699 famílies. Això representa un petit increment respecte al 2016 (aleshores van ser 3.648 famílies) i constata un estancament del nombre de persones necessitades malgrat que els efectes econòmics de la crisi ja no són tan punyents a grans trets: des del final del 2013 no es baixa del llindar de 3.000 famílies que recorren als ajuts de Càritas al conjunt de la diòcesi, i al 2014 la xifra es va acostar gairebé a les 4.000. A més, un altre dels factors que destaquen és la cronificació: moltes de les famílies que demanen atenció ho fan des de fa molts anys, i continuen necessitant l’ajut.

Periodista.