L’entorn de la casa del Prat, coneguda popularment com ‘la Torra’, serà protagonista aquest estiu d’un dels camps de treball que el departament de Treball, Afers Socials i Famílies farà a les Terres de l’Ebre. Campredó se suma, així, a aquesta activitat que vol promoure el treball en equip entre jóvens, al mateix temps que permet l’enriquiment personal dels participants. És un dels quatre camps de treball que tindran lloc entre el juny i el juliol. Hi participaran quinze jóvens de diverses procedències del món, que tindran entre les seues tasques la consolidació del recinte emmurallat de tancament de la torre, d’origen medieval, així com les trinxeres i lloc de comandament que es van fer servir durant la Guerra Civil. Aquest espai, juntament amb la torre de Font de Quinto, a molts pocs metres de distància, va ser clau en l’anomenada maniobra de distracció de l’Ebre, que va esdevindre un dels episodis més sagnants de la Batalla de l’Ebre.

La recuperació vol millorar l’entorn, amb vista a potenciar-ne el coneixement entre la ciutadania i que es convertisca en un reclam turístic.

Dels altres tres camps de treball, un altre, el del Pinell de Brai, també vol recuperar algunes de les trinxeres de la Guerra Civil. Els altres dos serviran per continuar camps que ja es van iniciar anys enrere: un, a la Fatarella, vol recuperar els accessos a dos indrets significatius de la història local, l’hospital dels pobres i la bassa de les Forques; l’altre, a Riba-rroja d’Ebre, vol continuar la recuperació de la façana fluvial.

Les inscripcions són en marxa des del 9 d’abril i s’allargaran fins al dimarts 17. Es poden formalitzar al web www.jove.cat. Els camps de treball van adreçats a jóvens d’entre 14 i 29 anys.

 

Periodista.