Una investigació dels Mossos d’Esquadra ha permès localitzar al Baix Ebre i a la Ribera d’Ebre dues gosseres il·legals que acollien animals en mal estat, i tres finques particulars més on també hi vivien gossos en males condicions higièniques i sanitàries.La Policia ha denunciat fins a cinc persones per infraccions de la Llei de protecció d’animals.

En tots els casos, els agents van comprovar com en diverses finques de la comarca, dues de les quals eren utilitzades com gosseres il·legals, els propietaris tenien gossos sense aigua i menjar. En algun cas, també es va detectar que els animals no tenien cap lloc on resguardar-se, havent d’estar al sol a temperatures extremes.

Els Mossos van trobar fins a 49 gossos a les dues gosseres il·legals, i 22 més a les altres tres finques particulars. Per aquests fets, s’ha denunciat administrativament als propietaris de les finques per infracció de la Llei 2/2008 de protecció d’animals, que preveu sancions econòmiques des de 401 fins a 2.000 euros.

La investigació dels Mossos d’Esquadra va començar fa quatre mesos, a finals d’abril, a una finca del Perelló on es va trobar un gos en mal estat. Un mes després, en una finca de l’EMD de Bítem, a Tortosa, es van trobar fins a vint gossos en males condicions, i el 19 de maig es va trobar un altre gos en una finca de Tortosa. Recentment, el passat 16 d’agost es va tornar a actuar a la finca de Bítem ja que el propietari no havia millorat adequadament les condicions dels seus gossos.

El 28 de juny i el 14 d’agost també es van localitzar dues gosseres il·legals en finques de Miravet (Ribera d’Ebre), on tenien 40 gossos sense aigua i menjar, i a Alfara de Carles (Baix Ebre) on hi havia nou gossos en condicions sanitàries pèssimes.

Periodista.