Cicle "L'art d'educar amb amor i consciència"

11febr.11:0011nov.11:00Cicle "L'art d'educar amb amor i consciència"(febrer 11) 11:00 - (novembre 11) 11:00 CategoriaFamília,XerradaPoblacióAlcanarComarcaMontsià

Detalls de l'esdeveniment

El cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar, arriba a la sisena edició.  El cicle comença l'11 de febrer i finalitza l'11 de novembre. Totes les xarrades tindran lloc al Casal Cívic Trinitari Bel d'Alcanar.

Aquest cicle de xarrades, és ja un referent a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a la temàtica d’infància i adolescència com al currículum i trajectòria dels i les ponents que hi participen, com per la implicació de tres entitats rellevants del municipi.Laura Díaz de Entresotos, Guillermo Dalia Pozo, Joaquim Puntí Vidal, Héctor Ruiz Martín i Manel Saltor Camero conformen els ponents d’aquesta sisena edició

 L'Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències d'aquest sisè cicle "L'art d'educar amb amor i consciència". Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència. També hi haurà servei de guarderia.

El cicle de xarrades donarà el tret de sortida amb la conferència ‘Joc d'aferrament, el poder de la connexió amb els nostres fills i filles’, de Laura Diaz de Entresotos, el dissabte 11 de febrer, a les 11  h.  Psicòloga i instructora d’aware parenting.

El dissabte 25 de març, a les 11.30 h, serà el torn del doctor en psicologia i psicòleg especialitzat en interpretació musical Guillermo Dalia Pozo. Del 1993 ençà la seua tasca professional gira entorn de la millora de la qualitat de vida dels i les músics. A la xarrada ‘Beneficis de l’estudi musical en la primera infància’ es repassaran els grans avantatges de l’estudi musical en edats primerenques i com això afecta de manera positiva i transversal l’evolució de la maduració personal dels xiquets i xiquetes.

El cicle seguirà amb la conferència de Joaquim Puntí Vidal, dissabte, 6 de maig, a les 17.30 h. Puntí.Psicòleg clínic, professor de la UAB i coordinador de la cartera de serveis de psicoteràpia infantil i juvenil de l’Hospital de Dia d’Adolescents de l’Hospital Parc Taulí, de Sabadell.. A la ‘Com afrontar el malestar emocional dels i les adolescents’ xarrada donarà eines a les famílies per a captar aquest malestar, així com recursos per a ajudar el jovent a transitar per aquestes emocions.

Héctor Ruiz Martín serà l’encarregat de seguir amb el cicle de conferències, el 21 d’octubre, a les 17.30 h, amb ‘Com aprenem? Formació sobre la ciència de l’aprenentatge’.Llicenciat en Biologia i Màster en Genètica Evolutiva per la UAB, divulgador i autor de diversos llibres, actualment és director de la International Science Teaching Foundation i investigador en el camp de la psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos escolars. La sessió estarà basada en la seua darrera obra: Com aprenem? (2020).

El punt i final del cicle de conferències arribarà amb Manel Saltor Camero, el dissabte,11 de novembre, a les 11 h. Professor d’atenció plena (mindfulness) i meditació Vipassana, activitat que practica des de fa trenta anys. També és entrenador (coach) transformacional i creador de la metodologia de transformació WhoIM. La sessió que impartirà ‘La importància de la plena atenció en la criança’ tindrà una part teòrica i una altra de pràctica, amb l’objectiu que les famílies puguen experimentar la importància de l’atenció plena a l’hora de gestionar adequadament les situacions problemàtiques i difícils que es presenten al llarg de la vida en la relació amb els fills i filles, i fomentar així unes relacions més divertides, atentes, conscients i obertes.

Més

Dia i hora

Febrer 11 (Dissabte) 11:00 - Novembre 11 (Dissabte) 11:00