L’organització dels Premis PERIFÈRIC ha començat a preparar la Gran Gala d’entrega de premis convocada per al dijous 10 d’abril a Amposta, i més concretament a les instal·lacions de la Lira Ampostina. Una de les últimes iniciatives que s’ha posat en marxa és celebrar, al final de l’acte, el que seria la Primera Mostra de Productes d’Ilercavònia, amb la presència de fins a 35 productors de les vuit comarques que configuren els guardons. Aquest és, precisament, el número de participants de la fase final, siguen guanyadors o finalistes. A tots se’ls ha convidat a oferir degustacions dels seus productes, per als més de quatre-cents invitats que s’espera reunir.
Com es pot veure en la carta-menú que acompanya aquesta informació, es poden oferir productes de màxima qualitat en tots els apartats. Començant per 6 degustacions d’Oli d’Oliva Verge Extra (O’DOVE), i acabant alfabèticament amb la sal, representada per un producte de qualitat gurmet com és la Flor de Sal d’INFOSA, una de les poques salines marines que hi ha a l’estat espanyol i que el territori té la sort de tenir a la mateixa Punta de la Banya, reserva natural de fauna salvatge.
Cal subratllar que tots els apartats són exquisits i espectaculars. Des dels entrants, fins les begudes i els licors, passant per les postres i els plats forts. En ser Amposta la ciutat amfitriona, la Cambra Arrossera del Montsià un dels guanyadors, un dels plats forts de la Primera Mostra de Productes d’Ilercavònia serà la degustació d’un bon arròs, cuinat a la mateixa sala Legend per un dels xefs estrella del territori. Però també han confirmat que aportaran els seus exquisits productes Fruits Secs Gill (Val-de-roures), Forn Llerdà (de Queretes, famós per les seues casquetes), el Grup Fruiter de Benissanet, Pobill Ecològic (degustació d’oli), Formatges de Catí, Croquetes Morellanes i Aigua de Benassal.
Actuacions de luxe
El que s’està començant a configurar també són les actuacions que acompanyaran la Gran Gala, per a la qual l’organització ha confiat la direcció artística al músic i periodista Artur Gaya. El grup Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries tindran un protagonisme destacat, ja que es podrà escoltar el seu últim disc, precisament denominat ‘Ilercavònia’.
Però també participarà el coreògraf i ballarí Roberto Olivan, creador i director de Deltebre Dansa, amb una peça específica creada per a la Gran Gala.
La nit també servirà per conèixer la cantant Lia Sampai, nascuda a Tarragona però amb orígens a Santa Bàrbara. És una cantant molt jove d’una veu extraordinària. Com també ho són els quatre músics que acompanyaran la Gala: Sergi Trenzano (guitarra), Marie Perera (violí), Sergi Molina (percussió) i Kike Pellicer (contrabaix). La presentació de la Gala estarà animada per un altre component dels Quicos, Quique Pedret (el Noi); i pel dos periodistes de capçalera de CANAL TE, Leonor Bertomeu i Josep Pitarch.