La Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre ha celebrat la cinquena sessió anual aquest dimecres a la tarda a Tortosa. En aquesta reunió la comissió ha l’autorització administrativa per a cinc plantes solars fotovoltaiques a la Galera, Ulldecona, Ascó i Flix. Totes de menys de 5 Megawatts, una circumstància que segons el nou decret d’energies renovables, la direcció general pot aprovar per si mateixa, encara que hi ha el compromís de portar les resolucions a la Comissió per donar-ne coneixement.

Les 5 plantes son de menys de 5MW cadascuna i amb una superfície que varia de les 2 a les 5 hectàrees. La més petita és la de Flix, de menys de 600 kW i 2 hectàrees. Una planta que donarà subministrament a una estació de bombament i que la promou la Comunitat de Regants Garrigues Sud.

La Comissió també ha rebut una consulta per permetre actuacions en construccions ramaderes existents que estan a menys de 1.000 metres del nucli de Batea. Així com les consultes prèvies per reduir de 69 hectàrees a 38 els terrenys qualificats de servei tècnic per ús de la planta de residus no especials, al Paratge dels Magrells de Tivissa.