L’incendi de fa unes setmanes de Corbera d’Ebre ha deixat al descobert restes òssies de soldats de la Batalla de l’Ebre. La consellera de justicia Lourdes Ciuró ha visitat aquest matí la zona cremada i ha confirmat que en total s’han recollit 115 ossos.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat les mesures cautelars que impedeixen, de moment, retirar el monument franquista de Tortosa. A la sentpencia, el TSJ defensa així els arguments del COREMBE i diu que la retirada del monument no respon a un interès particular, com afirmava el CIRE.

Estudiants del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona han trobat un polvorí i tres refugis antiaeris a l’antiga fàbrica de cloratita de Flix. Els alumnes hi han estat fent excavacions durant els últims deu dies.

La consellera d’Alimentació, Teresa Jordà ha destacat el bon treball de l’empresa Nomen Foods, que ha revolucionat en els ùltims anys el concepte dels vasets d’arròs. Ho ha fet este matí en la inauguració de la nova planta de l’empresa de Camarles.

L’exposició INCASÒL40 – 40 anys, 40 raons s’ha traslladat ja de Lleida a Tortosa. Es podrà visitar a l’Aula didàctica del Museu de Tortosa fins el 27 de juliol. A la mostra s’exposa el model urbà i territorial del país definit per l’institut.

Als esports veurem les prèvies del més destacat d’un cap de setmana on el grup xou junior del CP l’aldea comepteix al campionat d’Europa. I Adam Raga ho fa al Mundial de Trial.

I a la cultura veurem el més destacat de la nit Nit Solidària i del Circ que es va celebrar ahir en el marc de la 17a edició del Festival Deltebre Dansa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.