El Tinglado número 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona acull entre l’1 de juliol i el 21  d’agost l’exposició “Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona”, que reuneix les fotografies  presentades a la XXXIV edició (2021) del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. 

Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep M. Cruset,  president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra, i  David Oliete, membre de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya,  han inaugurat avui aquesta mostra, que aplega les 40 fotografies presentades per un total de 13 

fotoperiodistes a la segona convocatòria de la categoria Fotoperiodisme Camp de Tarragona. 

Aquesta categoria forma part del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes  de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració del Port de Tarragona. La imatge  guanyadora d’aquesta segona edició va ser “L’incendi que s’acosta”, de Xavi Jurio, i les finalistes  “Segona Onada”, de Carles Esporrín, i “Trapezi”, de Tjerk van der Meulen.  

L’exposició, produïda pel Port de Tarragona, mostra les imatges presentades, totes elles  vinculades informativament al Camp de Tarragona i signades pels fotoperiodistes Marc Colilla,  Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó,  Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

A través d’aquest recull d’imatges, l’espectador establirà un vincle visual amb els fets més  rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31  d’agost de 2021: els estralls del temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de  Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania, el retorn  de l’activitat castellera o les noves rutines sorgides de la pandèmia, entre d’altres. 

Després de fer estada a Tarragona, la mostra s’instal·larà a Torredembarra i està previst que  itineri a d’altres municipis del territori.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.