El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat les bases reguladores de la concessió de subvencions públiques per al reequilibri territorial comarcal als ajuntaments que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals per a inversions en infraestructures locals conegudes com a no PENTA. De fet, durant el ple, la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha anunciat que l’ens ha signat el conveni anual amb ANAV (Associació Nuclear Ascó Vandellòs II) per un valor de 150.000 euros. “Això permetrà donar suport i continuïtat a programes i serveis que ja tenim en marxa, com són la formació d’adults o el transport adaptat”, ha explicat Carim. Igualment, el conveni contempla la partida per a la subvenció per als municipis de la Ribera que queden fora de l’àmbit del Pla d’Emergències Nuclears de Tarragona (PENTA): Rasquera, Ginestar, Benissanet i Miravet.

El ple també ha aprovat la convocatòria pública per a la concessió d’ajuts econòmics, de caràcter individual, per a l’assistència a les llars d’infants i per a l’adquisició de llibres en el curs 2022-23, que permetran subvencionar despeses d’escolarització de les famílies que ho necessitin de la comarca. En breu es publicaran les bases i s’obriran els terminis perquè els famílies puguin sol·licitar-les.

En la sessió plenària, Antonio Llambrich i Dolors Gurrera han renunciat al càrrec de consellers comarcals, i seran rellevats per Josep Ramos a proposta d’ERC-AM i Montserrat Latorre a proposa de Candidatura de Progés, en el proper ple.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.