La baixada de sediments pel riu no seria la solució per a frenar la subsidència del Delta de l’Ebre. Així ho explica el catedràtic de Geografia de la Universitat de Lleida, Ramon Batalla, qui fa més de vint anys que estudia el moviment dels fangs. Assegura que no n’hi hauria tants d’atrapats en els embassaments com algunes plataformes afirmen, i que el fet que l’aigua baixi clara es deu a altres factors.

El Parc Natural del Port i el Parc Natural del Delta de l’Ebre tornaran a regular la seva entrada aquest estiu per a evitar massificacions. Principalment, es delimitarà l’aparcament amb franges horàries i zones durant els mesos de juliol i agost. Així es vol protegir la fauna i la flora de l’entorn.

Salut inicia els treballs per a construir el pàrquing temporal de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Aquest s’ubicarà al fossar on actualment ja s’han iniciat els treballs previs de neteja dels terrenys.

En la primera Revetlla de Sant Joan postpandèmica no faltarà ni la típica coca tradicional ni els petards. Per això cal molta precaució i conscienciació en aquestes hores prèvies on molts ebrencs aprofiten també per a comprar el producte més tradicional de la nit més curta de l’any. Molts, la prefereixen de crema.

Als esports, els desvetllarem els equips participants aquest cap de setmana en el segon torneig de futbol sala femení organitzat per l’Amposta. Serà un dels primers de l’estiu.

I a la cultura, avui, descobrirem una exposició: ‘Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya’. Aquesta es podrà visitar al Palau Oliver de Boteller de Tortosa fins al 24 de juliol.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.