El govern municipal de Deltebre ha decidit no presentar recurs a la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona sobre el règim de dedicacions i assistències dels càrrecs electes municipals, arran del recurs presentat pel grup municipal d’ERC i ara haurà de reformular el règim de dedicacions i assignacions dels membres de la corporació. La resolució judicial, que es podia recórrer fins a este divendres 17 de juny, anul·la i deixa sense efecte els punts del plenari del 4 de juliol de 2019 en el que es fixaven les dedicacions i les remuneracions dels membres de la corporació. Segons la sentencia, les dedicacions d’un 95% de la jornada no es poden considerar dedicacions parcials, sinó exclusives. L’alcalde de Deltebre Lluís Soler, ha explicat que no recorreran la sentència per no perdre més temps en este assumpte, que ha dit no aporta res de positiu a la ciutadania.

El govern municipal ha insistit que la sentència NO valora la quantia de les remuneracions ni té cap efecte sobre les assignacions del regidors, sinó que determina la necessitat formal d’adequació de les dedicacions parcials i exclusives, així com de les assistències.
En no presentar recurs, el govern municipal haurà de reformular ara el règim de dedicacions i d’assistències, tot i que de moment el govern municipal no ha explicat com ho farà.

Autor:

Periodista