Les Terres de l’Ebre podrien arribar a rebre una inversió de més de dos-cents milions d’euros provinents de Fons Europeus Next Generation. Són paraules del conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, qui ha comparegut avui a Tortosa per a explicar els beneficis d’aquests diners sobre el territori. De moment, a casa nostra ja han arribat 4,1 milions d’euros per a projectes impulsats l’any 2021 i 0,27 milions d’euros pels de 2022. Han anat a parar a l’Escola Agrària d’Amposta, a l’Institut de l’Ebre i als ajuntaments d’Amposta i La Ràpita.

Un atropellament massiu ha estat el simulacre escollit per a protagonitzar l’acte estrella de les V Jornades d’Emergències de les Terres l’Ebre. Aquestes tenen com a objectiu oferir formació fora de les aules amb tallers pràctics, ponències i taules rodones sobre matèria d’urgències i emergències extrahospitalàries. L’activitat ha comptat amb la participació de Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i altres cossos d’emergència.

Els metges de les Terres de l’Ebre que han acabat la seva residència ja tenen els diplomes que els acrediten com a professionals. L’acte de comiat dels nous especialistes s’ha celebrat al Parador de Tortosa aquest dijous, i s’ha organitzat conjuntament amb el lliurament de Beques de la Fundació Dr. Ferran. L’han atorgat a l’estudi ‘Model matemàtic per predir l’inici de la grip estacional a Catalunya’.

Deltebre ha celebrat aquest dijous el 45è aniversari de la seva segregació amb la ciutat de Tortosa. Un aquest acte que s’emmarca dins de DeltaFira i Mescla i que ha donat pas a la inauguració de l’exposició ‘Deltebre. Desermant Records’. L’exhibició pretén fer un repàs dels fets històrics més rellevants del municipi dels últims 200 anys.

Als esports, la prèvia d’un dels partits més destacats de tota la temporada: el de la Unió Esportiva Rapitenca contra l’Igualada. Si els del Montsià aconsegueixen guanyar, l’ascens a Tercera federació serà seu.

I a la cultura, descobrirem la transhumància primaveral de la mà de la ‘Caravana Delta’. Una iniciativa que ha portat a set artistes nacionals i internacionals a recórrer el Delta de l’Ebre durant els últims dies.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.