La Generalitat posa fil a l’agulla per a desbloquejar actuacions per a protegir el Delta de l’Ebre. Sota el nom d’‘Estratègia Delta’, el Govern ha presentat ara un calendari d’accions que arrencaran aquest mateix any. Entre elles s’hi contemplen dragatges, camins de guarda i, més a llarg termini, mobilitzacions de sediments.

Tortosa arranja el carrer Joan Miró millorant-ne les voreres i l’enllumenat. És una de les múltiples actuacions que s’estan fent per a fer més amable l’entorn de Vora Parc. Totes elles tenen un cost total de més d’un milió d’euros.

Poble Nou del Delta tindrà un nou dipòsit amb capacitat per emmagatzemar 600 m³ d’aigua. També s’ha renovat la conducció que subministra aquest nucli poblacional i els Eucaliptus. La inversió total dels treballs ha estat de més de 252.000 euros.

El conductor d’un camió ha mort aquest dimarts a l’AP-7 en xocar contra un altre camió que es trobava aturat a la via per una retenció. Amb aquesta víctima, són 61 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Als esports, veurem com afronta la Unió Esportiva Rapitenca un partit decisiu. Si guanyen diumenge vinent a l’Igualada, tornaran a Tercera Divisió.

I a la cultura, celebrarem un premi. El de la nostra companya Lluïsa Bertomeu com a ‘millor professional’ segons els ‘Premis de comunicació local 2022’ organitzats per La Xarxa de Comunicació Local.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.