Mestres i professors tornen a sortir als carrers d’arreu de Catalunya en una nova jornada parcial de vaga que s’ha allargat dues hores. En el cas de Tortosa, el personal dels centres ha tallat la carretera C-12 i ha provocat nombroses retencions en el trànsit. No descarten ara noves mobilitzacions.

Els bombers de la brigada de primera intervenció de l’empresa Falck amenacen en fer vaga si l’empresa no millora les condicions de la plantilla de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs. Ja fa molt temps que s’estan negociant les clàusules dels contractes, i les negociacions, diuen, ‘estan aturades’.

Una estació intermodal a Vila-seca canviaria l’estructura ferroviària de l’Ebre. Són conclusions derivades d’un projecte que veuria la llum l’any 2026. Aquest comportaria, possiblement, que la línia R-15 no es pogués connectar amb la infraestructura per culpa de l’ampli de via.

Mescla i Delta Fira tornen a Deltebre per a situar el municipi com un referent gastronòmic i turístic. Enguany han modificat l’emplaçament dels recintes, que s’ubicaran al Parc Fluvial.

Als esports, els explicarem tots els detalls de l’11a edició de l’‘UltraEbre Swim Marathon’, que creuarà nedant l’Ebre de Tivenys a Amposta per l’Esclerosi lateral amiotròfica.

I a la cultura, escoltarem ‘Lo que vivimos’, el nou single de la banda tortosina Elma, que veurà la llum el proper 20 de maig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.