La Generalitat de Catalunya escull el tram de la C-12 comprès entre Xerta i Rasquera per a aplicar-hi un nou paviment modificat amb cautxú. Aquesta actuació ha de convertir el ferm en més sostenible. Són obres que es faran arreu de Catalunya amb l’objectiu de reduir la petjada de carboni, amb un estalvi estimat de 7 tones i mig d’emissions de CO₂ equivalents per tona de mescla estesa.

La Ràpita continua amb l’objectiu de tenir el primer ‘green port’ de Catalunya. Per a fer-ho, la infraestructura hauria de desenvolupar la seva activitat de manera sostenible i generant el menor impacte sobre el medi ambient. De moment, han instal·lat ara el primer carregador elèctric per a embarcacions nàutiques de tot l’Estat.

La regió sanitària de les Terres de l’Ebre reactiva les trobades del gabinet de coordinació creat arran de la pandèmia. Segons Joan Nin, no cal alarmar-se, ja que és una mesura preventiva i cal normalitzar unes dades que, ara mateix, van en augment.

Poblenou del Delta acollirà ‘Lligallos’, una fira que vol posar en valor la ramaderia extensiva i l’ofici de pastor. Aquesta oferirà més d’una trentena d’activitats que es concentraran entre els dies 10,11 i 12 de juny a la població.

L’Ametlla de Mar continua sent el municipi que més distintius de ‘Bandera Blava’ concentra a les seves platges. Malgrat tot, aquest 2022 no n’ha revalidat un: el de la platja de Pixavaques. Ara mateix, l’Ebre agrupa ja deu segells de qualitat al seu litoral.

Als esports, assistirem a la 8a Diada Poliesportiva del Montsià, que s’ha celebrat aquest matí a Amposta. Hi han participat alumnes de vuit centres escolars de la comarca.

I a la cultura, descobrirem quins actes té preparats el Museu de Tortosa en el marc del Dia Internacional dels Museus. Hi haurà activitats gratuïtes durant tot el cap de setmana.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.