La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre afirma que la presència de cranc blau al riu podria ajudar a erradicar aquesta espècie invasora en un futur proper. En l’inici de la campanya anual de vigilància i control de la plaga entre Tortosa i Miravet, els tècnics de l’organisme confirmen que cada cop n’hi ha menys. Tot i així, alerten dels perills que té també el cranc, que podrien fer desaparèixer altres peixos.

La Ràpita acull un congrés sobre les possibilitats de les algues en diferents mercats: el ‘Workshop empresarial de micro i macroalgues’. Els ponents han situat el Delta de l’Ebre com un lloc idoni per al seu cultiu, i això facilitaria l’obertura de noves possibilitats econòmiques per al nostre territori.

Móra la Nova acollirà, al mes de juny, el primer congrés de la demarcació sobre transició energètica. La trobada donarà eines al territori sobre com aplicar aquest nou model en territoris com el nostre. S’anomena Hydra.

La cinquena edició de les ‘Jornades d’Emergències Terres de l’Ebre’ es farà al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili. Els dies 19 i 20 de maig, tots els estudiants i professionals posaran en pràctica l’après i trauran pit dels valors de la seva professió.

Avui els explicarem per què un equip de Canal Terres de l’Ebre està de camí a Torí. Ja ho tenen tot a punt per a explicar-los, en directe, les peculiaritats del festival d’Eurovisó d’enguany.

I als esports, veurem com es prepara el Trail Roquetes en l’organització de la 12a edició del Quilòmetre Vertical: una competició molt dura que retarà a esportistes d’arreu a pujar fins al Mont Caro.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.