Campredó continua fent camí cap a la paralització de les obres del viaducte que eliminaria els passos a nivell de la via del tren. Ara, representants del consistori s’han reunit amb el subdelegat del Govern espanyol, i ho faran amb la presidenta d’ADIF al mes de juny. Mentrestant, esperen que es resolguin les al·legacions contràries al projecte.

El Premi Federico Mayor Zaragoza traspassa fronteres i en aquesta quinzena edició tindrà participació internacional. Dedicat a la igualtat entre homes i dones, s’hi ha presentat, fins i tot, un vídeo provinent d’Hondures. Els seus organitzadors es mostren molt satisfets amb la rebuda que té un guardó que, enguany, s’entregarà el dia 21 de maig a Tortosa.

Jesús celebra, per fi, la Fira de l’Oli i la Garrofa, ajornada fins aquest mes de maig per les dades epidemiològiques que registrava la població al mes de febrer. La mostra se celebrarà enguany al Pavelló Municipal i als seus voltants i acollirà una trentena d’expositors.

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ha volgut conèixer la quantitat de sediments que es desplacen per l’Ebre quan es produeix una crescuda controlada. El fenomen, provocat dijous, els ha indicat que són unes dues mil les tones que es desplacen fins al Delta de l’Ebre provinents dels embassaments de Mequinensa o Riba-roja.

Als esports, analitzem el descens del Club de Futbol Amposta a Tercera Catalana. Després d’acabar quarts en la primera fase de la lliga, una última jornada fatídica a la fase de descens ha condemnat al conjunt del Montsià.

I a la cultura, els expliquem que és el ‘Pint of Science’. El festival de divulgació científica acaba aquesta tarda després d’oferir setze xerrades i activitats a Tortosa i Amposta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.