Tortosa ja ha inaugurat la façana principal de la Catedral de Santa Maria en un acte celebrat a la recent restaurada plaça del temple. L’actuació de restauració del frontispici culmina un llarg procés impulsat per l’ajuntament d’arranjament de l’espai, amb l’obertura també del museu Cota 0. Entre les múltiples personalitats polítiques i religioses que van participar en l’esdeveniment, la més destacada va ser el nunci del Papa, Bernardito Auza, qui va ser l’encarregat de beneir el recinte.

La primera comunitat energètica de Catalunya en format cooperatiu s’ubicarà a Pinell de Brai. La iniciativa ha estat presentada aquest cap de setmana com una oportunitat per als veïns i veïnes de beneficiar-se de les energies renovables. Això perquè l’actuació d’instal·lar plaques solars els farà reduir, a ells també, la factura de la llum.

Amposta vol que els infants i joves participin en les decisions preses pel govern municipal que també els afecten a ells. És per això que han creat un pla local que té previst també fundar, en un futur pròxim, un Consell d’Infants. Els ho explicarem amb més detall.

I l’Ampolla celebra, un any més, la Diada de l’Ostra del Delta, i enguany ja son trenta edicions. Un aniversari que ha coincidit també amb la inauguració de les jornades gastronòmiques del mateix producte al municipi, que s’allargaran fins al 22 de maig.

I de trenta edicions a primeres vegades per la FirArrels de Tivenys, que ha escollit la cultura romanesa com a protagonista de la seva presentació en societat. El certamen ja ha aconseguit, en només un cap de setmana, posicionar-se de la resta de fires del territori.

Als esports, els descobrim els secrets de la desena edició de la Rider 1000. La cursa de motocicletes no competitiva més important d’Espanya arrencarà el proper 28 de maig des de Tortosa amb rècord de participants, tota una novetat.

I a la cultura, assistirem a la Fira Literària Joan Cid i Mulet que, en aquesta setzena edició, ha posat l’accent en el seu públic més jove: els nens i nenes. Aquí han conegut com es va fundar el seu poble.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.