Ahir al vespre, la militància d’Esquerra Republicana de la Sénia va decidir avalar Victòria Almuni, actual directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, perquè sigui la candidata a l’Alcaldia del municipi.

Almuni és una dona dialogant, amb capacitat de treball i d’arribar a consensos. Està molt implicada en la vida social i cultural del poble a més de ser coneixedora de la realitat local. En els propers mesos, els republicans treballaran per continuar incorporant a la candidatura gent de diferents àmbits i presentar una llista electoral renovada, per tal d’impulsar la Sénia amb un projecte de poble engrescador.

Els republicans consideren que, una vegada guanyades les darreres eleccions catalanes i generals a la Sénia, l’objectiu és presentar una proposta oberta, transversal i moderna per guanyar també les municipals i reforçar el seu projecte. Afirmen que la Sénia necessita treballar en la transformació social, verda, feminista i democràtica que defensa Esquerra Republicana. Amb el lideratge d’Almuni a l’Alcaldia, aquestes premisses serien  una prioritat.

Victòria Almuni és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, catedràtica de Geografia i Història a Educació Secundària i ha estat professora associada a la Universitat Rovira i Virgili. Els darrers anys ha treballat com a professora a l’Institut de la Sénia. Ha estat vinculada des de sempre al món associatiu local i territorial, especialment com a presidenta del Centre d’Estudis Seniencs. És especialista en educació i en l’estudi del patrimoni cultural i arquitectònic de les Terres de l’Ebre i les comarques del nord del País Valencià. L’any 2018, va rebre la Creu de Sant Jordi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.