Els embassaments de les conques internes de Catalunya, aquells qui abasteixen d’aigua la zona metropolitana de Barcelona, estan molt baixos. Davant d’això, alguns experts alerten d’un possible transvasament entre conques, especialment la de l’Ebre, on tots els pantans es troben per sobre del 78%. No obstant, caldrà esperar que la situació es reverteixi amb el desgel i les noves pluges de la primavera.

L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, repetirà com a cap de llista de l’actual formació que governa al municipi: Junts per l’Aldea. Amb l’arrencada ja del segon tram d’obres de l’Avinguda Catalunya, un dels objectius de Royo per al 2023 serà el de posar fi a les inundacions del Barranc dels Pixadors amb una mesura correctora com és la de crear una base de laminació al Polígon Catalunya Sud.

Es reactiva l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Terra Alta. El nou organisme té la voluntat de cooperar amb les empreses de la comarca per tal d’enfortir el seu catàleg turístic i promocionar així el territori de manera unànime.

Tortosa continua renovant les voreres de la ciutat. Les últimes actuacions s’estan duent a terme a Ferreries, concretament als carrers Amor i Pina, on el paviment ja havia complert la seva vida útil. De fet, alguns trams encara conservaven la seva definició antiga.

I als esports, veurem, per fi, la primera victòria del Futbol Club Ascó com a locals d’aquesta temporada. Va ser per 2 a 0 contra el Granollers amb gols de Ferran Messeguer i Ion Perelló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.