El territori culpabilitza els governs català i espanyol de deixar morir el Delta de l’Ebre per la seva ‘inacció’ a l’hora d’establir polítiques efectives. Són conclusions extretes de la primera Comissió d’Estudi sobre la Protecció del Delta de l’Ebre, que s’ha celebrat avui dimarts al Parlament de Catalunya. La Plataforma en Defensa de l’Ebre ha protagonitzat la compareixença més crítica, on ha demanat que es faci efectiu el Pla de Protecció anunciat pel MITECO.

L’oficialitat del català a la Unió Europea ha estat l’eix central d’una taula rodona que s’ha fet al Campus Terres de l’Ebre de Tortosa i a la que hi ha assistit la consellera d’Exteriors Victòria Alsina.

Ara mateix les escoles ‘no són del tot segures’. Així de contundent ha estat el sindicat USTEC-STES, qui denuncia que les últimes mesures que ha pres el Govern estan a punt de col·lapsar les escoles i instituts catalans.

Les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre es promocionen un any més a la Fira Internacional de Turisme FITUR. La convenció ha arrencat avui a Madrid i s’allargarà fins al 22 de gener. L’objectiu, donar a conèixer els seus atractius i establir noves relacions.

I als esports, la prèvia del CH Amposta – Joventut Mataró de Divisió d’Honor Plata. Les ampostines recuperen esta tarde a les 9 menys quart un partit que tenien ajornat, i que han de guanyar sí o sí.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.