La desfilada, sense caramels, anirà de la plaça de l’Ajuntament a la plaça del Carrilet, on es dissoldrà perquè els Reis puguen iniciar les visites a les cases.

La cavalcada de Tortosa comptarà, enguany, amb mesures que facen possible donar la benvinguda als Reis d’Orient a l’aire lliure amb les màximes prevencions davant la situació existent pel que fa a la covid. Amb esta finalitat, el recorregut de la cavalcada s’allargarà per tal que el públic puga disposar de més espai i puga guardar distància amb la resta de persones assistents. Així mateix, tampoc comptarà amb el llançament de caramels per tal de poder mantindre l’ordre.

La desfilada sortirà des de la plaça de l’Ajuntament i recorrerà l’avinguda de la Generalitat fins a la plaça del Carrilet. Allà, la comitiva reial es dissoldrà per començar la visita a les cases de la ciutat. Per este motiu, no hi haurà el tradicional acte de lliurament dels primers regals, com es feia tots els anys al parc Teodor Gonzàlez. D’esta manera, es vol evitar la gran concentració de persones que habitualment es produïa en este moment.

Durant tot el recorregut, la mascareta acompanyarà la desfilada. I no només perquè les persones del públic l’han de dur posada, sinó també perquè també formarà part del vestuari dels Reis i de la resta d’acompanyants de la comitiva reial. Una comitiva en la qual s’espera la participació de les diferents colles i agrupacions de cultura popular de la ciutat.

Els elements que acompanyaran l’arribada dels Reis a Tortosa tindran com a temàtica diverses pel·lícules d’animació infantil: ‘Aladdin’, ‘Frozen’ i ‘El Rei Lleó’ afegiran espectacle i ambientació a la presència de ses majestats. “Volem fer una cavalcada que torne a porta la màgia als més menuts, que ens faça recuperar l’alegria i que els xiquets i xiquetes puguen xalar fent la benvinguda als Reis d’Orient”, ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé.

Si les condicions de cabal i meteorològiques ho permeten, els Reis d’Orient arribaran pel riu Ebre, aproximadament a les 17.30 h. Posteriorment faran una visita al pessebre vivent de l’església del Roser abans d’arribar a l’ajuntament, on seran rebuts per l’alcaldessa. A partir de les 18.45 h es preveu que puga començar la cavalcada.

El format de la cavalcada s’ajusta a la normativa decretada per la Generalitat per donar la benvinguda enguany als Reis d’Orient. L’any passat, la visita reial a Tortosa va haver de modificar el format clàssic per les mesures existents aleshores, i va transformar la benvinguda en un acte estàtic al pavelló de Ferreries, amb l’aforament limitat i el públic assegut.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.