Els dos exdirectius del projecte Castor queden absolts del delicte ambiental i contra els recursos naturals del qual se’ls acusava. Així ho ha sentenciat l’Audiència Provincial de Castelló, que dictamina que no hi ha proves suficients que lliguin el magatzem de gas com a origen dels terratrèmols del 2013. Tampoc considera que hi hagi hagut danys personals i materials a les poblacions properes a la instal·lació. Per tant, no hi hauran indemnitzats.

La temporada turística del 2021 se salda, a les Terres de l’Ebre, amb un 70% d’ocupació. Aquesta ha augmentat un 53% respecte a l’any passat, com també ho han fet les pernoctacions. Són dades difoses per la Diputació de Tarragona, qui ha fet entrega del Premi Jordi Cartanyà a tres empreses ebrenques.

L’Ajuntament de Tortosa preveu gastar una partida de més de mig milió d’euros a la via pública en els pressupostos per al 2022. Tot i així, encara no està garantida la seva aprovació. Per això, aquesta setmana, el govern de Meritxell Roigé ja ha iniciat la segona ronda de consultes amb l’oposició per tal d’aprovar els comptes.

Dijous es farà una donació especial de sang a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa a causa de les poques reserves als hospitals. A hores d’ara, només n’hi ha per a sis dies, quan l’òptim és treballar a deu dies vista.

I a la cultura, descobrirem qui és el ceramista ebrenc guardonat amb la Creu de Sant Jordi 2021.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.