Les entitats defensores del Delta de l’Ebre llencen dos-cents quilos de sorres al riu per a reivindicar la baixada de sediments. Sota el lema ‘Sediments, ja!’, reclamen que els governs desencallin la que consideren com la mesura definitiva per a aturar la regressió. L’acte, diuen, és només un preludi de totes les mobilitzacions que tenen en ment.

Roquetes ha acollit aquest dissabte una assemblea oberta amb la finalitat de constituir una nova plataforma ciutadana que lideri la lluita per a reclamar un nou hospital a les Terres de l’Ebre. L’ha convocada Marea Blanca, qui exigeix un nou centre ‘públic i de qualitat’.

El Memorial de les Camposines inclou, a partir d’aquest diumenge, quaranta nous noms de combatents morts durant la Batalla de l’Ebre. L’acte d’homenatge a totes les víctimes ha comptat amb la presència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, qui ha destacat la importància de ‘seguir donant veu als caiguts’.

El ple de l’Ajuntament d’Amposta aprovarà avui la rescissió del contracte amb els actuals adjudicataris del bar del parc dels Xiribecs. El consistori vol licitar de nou la gestió de l’establiment per incompliments en el plec de clàusules. Un conflicte que s’arrossega des de ja fa sis anys.

I als esports, una nova derrota del sènior femení de l’Handbol Amposta. Les de Mateu Castellà van caure per 21 a 24 davant el Sant Joan Despí.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.