Les Terres de l’Ebre es manifesten a favor d’instal·lar un centre de protonteràpia a la Central Nuclear de Vandellòs I. Aquesta és una tècnica que permetrà tractar el càncer de manera més precisa. Experts com Roger Pla, membre d’un grup d’investigació de la Universitat Rovira i Virgili, creuen que cal liderar el projecte des de la demarcació per tal que el territori sigui referent en matèria de salut.

Els tractaments contra la mosca negra i el mosquit han reduït considerablement la població d’aquests insectes al territori. És la valoració que en fa el COPATE d’un any que ha ajudat, sobretot, a extingir la seva presència al nord de la Ribera d’Ebre. L’ens ja treballa per a arrencar amb les actuacions del 2022 a principis d’any.

Esquerra de Camarles lamenta el trencament del pacte de govern per part de ‘La Veu del Poble’, el partit de l’actual alcalde. Els republicans creuen que només amb quatre regidors no podran governar correctament la població i, a més, acusen la regidora no adscrita, Montse Bonet, de transfuguisme.

Els pressupostos participatius de Tortosa finançaran fins a vuit propostes a implementar l’any vinent al centre de la ciutat, Els Reguers i Vinallop. Gairebé totes actuaran sobre millores en la mobilitat en la que ha estat la votació més multitudinària, fins al moment, de la iniciativa. Al nucli urbà, ha guanyat adquirir un piano professional de cua per a l’Auditori Felip Pedrell.

I a la cultura, el retorn de ‘Cucafera Folk’, la Mostra de Folklore Popular de Tortosa, que enguany arriba a la seva quinzena edició.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.