La diàspora ebrenca és una conseqüència de les poques oportunitats laborals presents al territori. Ho determina l’Estudi sobre els factors que incideixen en el despoblament a les Terres de l’Ebre, elaborat a partir d’una enquesta ciutadana. Aquesta determina que, sobretot els joves, marxen de les quatre comarques per a cercar treballs més qualificats, però els qui tornen ho fan per la ruralitat de l’entorn o bé per motius familiars.

El Baix Ebre destinarà 600.000 euros en reactivar socioeconòmicament la comarca. El full de ruta per a fer-ho és un pla que compta amb 16 actuacions i 56 mesures que busquen revitalitzar el territori després de la pandèmia. Se’n beneficiaran, sobretot, les empreses, el sector turístic i el formatiu.

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, valora positivament el ‘nou’ decret llei d’energies renovables. Salvadó confia en el pla territorial sectorial per a posar fi a la massificació eòlica al territori.

Els tortosins i tortosines ja poden votar on destinar els Pressupostos Participatius de l’any 2021. S’hi contemplen inversions per a millorar l’accessibilitat, les pavimentacions i l’enllumenat. N’han de sortir tres que es finançaran amb un pressupost de 200.000 euros.

I als esports, navegarem per l’Ebre amb el descens Tortosa-Amposta, que s’ha celebrat aquest cap de setmana gràcies a l’assistència d’uns tres-cents remers i remeres.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.