Un país completament descarbonitzat. Aquest ha estat el compromís que ha adoptat el govern de la Generalitat per al 2050. L’Executiu ho vol aconseguir modificant el decret llei d’energies renovables amb l’objectiu que aquestes es multipliquin per tres al territori en un període de nou anys. Els mediambientalistes, però, cataloguen el pla de ‘paper mullat’.

El Departament de Salut valorarà si el projecte inicial d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa és viable o no. Ho faran a través de dues comissions, una de tècnica i una de política, ja que el pressupost projectat podria superar els 75 milions d’euros. Ho atribueixen també a ‘problemes logístics’.

Els ajuntaments del Delta de l’Ebre reclamen l’arribada dels més de 20 milions d’euros projectats sobre el territori. Són diners que l’Estat i la Generalitat haurien d’haver invertit ja en la protecció de l’ecosistema deltaic. D’aquesta manera, exigeixen a l’Executiu català que eximeixi a Madrid de presentar un estudi d’impacte ambiental per a poder iniciar les obres com més aviat millor.

Esquerra Republicana-Tortosa Sí presenta les seves propostes per al compliment dels pressupostos municipals. El grup a l’oposició diu que no els aprovaran si no es compleixen uns mínims que, igual que en Ciutadans, impliquen reduir el deute de les arques.

I esbrinarem quantes plantacions de marihuana s’han desmantellat a les Terres de l’Ebre aquest any 2021. En són un bon grapat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.