L’exposició ‘Passió per la fotografia. Cent anys de fotos al Delta’ recull part de la col·lecció particular d’Agustí Bertomeu que durant dècades ha conservat més de 7.000 fotografies antigues sobre el delta de l’Ebre, la seua gent i les seues costums. A través de la seues imatges, a l’exposició es podrà fer un recorregut per 100 anys de la història del Delta i permetrà tornar a veure edificis i indrets ja desapareguts com l’estació del Carrilet de la Cava, l’antic cinema Coliseum o l’antic Sindicat, ara reconvertit en el centre Ebreterra. A més, a través de la seua fotografia ha pogut captar també progressiva regressió del delta de l’Ebre.

A més de col·leccionar fotografíes antigues, al llarg de la seua vida Bertomeu ha pogut fotografiar la transformació que ha experimentat un poble com Deltebre i confia que l’exposició ajude a la gent que la visite a recordar una època que ja ha desaparegut. “M’he donat compte que a través de la fotografia molta gent recorda coses que la ment ja tenia oblidades i l’objectiu de l’exposició és este: que a la gent se li desperte la memòria”.

Aficionat a la fotografia des de ben menut, Agustí Bertomeu no només ha conservat milers de fotos antigues sinó que ha ampliat la col·lecció amb els seus retrats i actualment el seu arxiu supera les 100.000 fotografies. En els darrers anys ha apostat també per la fotografia paisatgística, una mostra de la qual es pot veure també a l’exposició que ocupa les dos plantes de l’espai expositiu Deltart.

L’exposició ‘Passió per la Fotografia. 100 anys de fotos al Delta’ es podrà visitar fins al 19 de novembre al centre Deltart de Deltebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.