El pròxim cap de setmana (25 i 26 de setembre) se celebra la dotzena edició de la Fira del Raure a Ginestar, amb l’objectiu promoure els productes, oficis i activitats tradicionals de les Terres de l’Ebre. Es tracta del primer esdeveniment adherit al programa Degusta Ribera d’Ebre —dins el projecte Ribera d’Ebre VIVA del Consell Comarcal— i que inclou xerrades, tallers, exposicions i música, activitats sempre vinculades a la promoció del producte local.

La Fira del Raure d’enguany comptarà amb la participació de tretze empreses agroalimentàries, vuit de les quals formen part del programa Degusta Ribera d’Ebre. La participació de les empreses de la comarca encaixa amb el treball que es promou des de Ribera d’Ebre VIVA i els ajuntaments i que té la finalitat de millorar la presència i la visualització dels productes locals en els esdeveniments públics. La presència en aquest tipus d’esdeveniments permet diferenciar i singularitzar les accions vinculades a la cultura gastronòmica i agrària de les empreses locals. D’aquesta manera, s’espera donar a conèixer les explotacions que produeixen i elaboren a la comarca i posar-ne en valor la seva qualitat i la seva aposta pel producte de proximitat.

Les empreses de la comarca que participaran a la fira són:

AGRÍCOLA LA GINESTA (Ginestar). Oli d’oliva i vi
CA LLENÇ (Rasquera). Carns, embotits i elaborats càrnics
CERVESA GINESART (Ginestar). Cervesa i licor de cervesa
FORMATGERIA LAURA (Rasquera). Formatges i derivats
KANARITA (Ginestar). Pastes i pastissos tradicionals
LES PASTES DE LA ROSER (Garcia). Pastes i pastissos tradicionals
OLIS ESCODA (Ginestar): Oli d’oliva i vi
VINS I OLIS SUÑER (Ginestar). Oli d’oliva i vi

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.