Més de 25.000 escolars han arrencat avui el curs 2021-2022 a l’Ebre, sent aquest el tercer any marcat per la pandèmia. Els protocols de prevenció davant la Covid-19 s’han modificat lleugerament per l’avenç en la campanya de vacunació, però l’objectiu principal del Departament d’Educació continua sent el de garantir que les aules segueixin obertes. A Alcanar, el curs escolar ha pogut començar amb normalitat, tot i els aiguats que fa 12 dies van inundar els dos centres educatius del nucli urbà.

La regidora d’Esquerra Republicana de Santa Bàrbara, Maria Elena Estralich, renuncia al seu càrrec. Ho ha fet després que el govern municipal de Junts fes fora al seu company de files Manel Crespo. Els motius: converses amb l’oposició que han derivat en una pèrdua de confiança per part de l’equip de govern.

Amposta vol deixar de veure vehicles a l’espai i públic, al menys, durant 24 hores. És per aquest motiu que l’Ajuntament i l’Ateneu Cooperatiu han organitzat la “Primera Jornada d’Associacions a la Fresca”. Així, se celebraran una trentena d’activitats a la sempre concorreguda Avinguda de La Ràpita, que quedarà tallada al trànsit. L’objectiu és el de reivindicar un model de ciutat centrat amb les persones.

Davant l’escenari que s’està vivint a l’Afganistan, el Consell de l’Advocacia Catalana ha convocat una concentració de país. A Tortosa, s’ha celebrat davant del Col·legi d’Advocats i Advocades, on els lletrats han fet una crida a la comunitat internacional a abandonar la seva posició passiva.

L’Ebre celebra els actes institucionals de la Diada de Catalunya, però també ho fa concentrant-se a Barcelona. Del territori s’hi van desplaçar fins a 3 autobusos amb un total de 180 manifestants.

A la cultura, els presentem el curtmetratge: ‘La Ribera en Solfa’. Una producció que uneix patrimoni i música amb la voluntat de fer emergir el talent dels joves cantants de la comarca.

I als esports, descobrim perquè l’Ascó no ha quedat satisfet amb el seu debut a la Tercera Federació, en un partit disputat dissabte contra La Guineueta, en terres ebrenques.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.