Alcanar demanarà al govern central la declaració de zona catastròfica després d’analitzar els danys produïts pels aiguats de la passada setmana. Una declaració que serà conjunta amb Ulldecona, La Ràpita i Vinaròs. Avui, amb el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, han començat a coordinar les accions post tempesta.

D’influència arquitectònica alemanya, la Colònia Müller de Flix s’ha convertit en un barri residencial on només hi viuen els treballadors de la fàbrica. Encara amb alguns edificis dempeus, ara l’Ajuntament n’ha restaurat alguns carrers dins la Llei de Barris que també servirà per parcel·lar les cases i assegurar un futur digne a la colònia.

Tortosa encara la recta final de les Festes Majors de la Cinta, després d’un cap de setmana ple d’activitats. En l’àmbit musical han destacat els concerts de Sopa de Cabra, Blaumut i la Banda Municipal de Tortosa. Pel que fa al vessant més tradicional, el diumenge s’ha fet la missa en honor a la Verge de la Cinta i el Ball de l’Àguila.

‘Paraules, flors i pólvora’, l’últim llibre de la tortosina Cinta Arasa, ha guanyat el ‘Premi Crítica Serra d’Or 2021’ en la categoria de literatura infantil i juvenil. Un guardó atorgat anualment per la revista ‘Serra d’Or’, de l’Abadia de Montserrat, que enguany recau en la vida ficcionada d’una Mercè Rodoreda en la seva etapa adolescent. Arasa ha valorat la distinció com ‘un somni i una empenta molt forta per continuar escrivint’.

El CF Alcanar està "ferit de mort". Així de contundent ha estat el seu president Miguel Agustí. Els aiguats de dimecres passat han deixat el camp de futbol Municipal impracticable, però les pèrdues van molt més enlla.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.