Les pluges torrencials d’aquest dimecres 1 de setembre han comportat greus desperfectes sobre infraestructures com carrers, comerços i habitatges del Montsià, sent aquesta la conseqüència més destacables de la catàstrofe després de descartar desapareguts o víctimes. La zona més afectada ha estat la que se situa entre La Ràpita i Les Cases d’Alcanar, on el fang i l’aigua han fet que moltes persones perdessin gran part de les seves pertinences.

El President de la Generalitat, Pere Aragonés ha visitat este dijous la zona afectada pels aiguats. Des del punt de comandament, s’ha compromès a què les ajudes arribin el més aviat possible. Des dels municipis afectats demanen als ens supramunicipals actuacions immediates.

Els camps d’Alcanar y l’N238 són uns dels grans afectats per l’aiguat d’ahir, els pagesos del sud del Montsià han vist com l’aigua anegava camps, arrossegava arbres i s’emportava camins i marges, mentre que la carretera ha estat afectada fins a primera hora del matí, i ha deixat part de les obres de la nova N-238 sota l’aigua de les rieres.

Els aiguats que han afectat el sud del Montsià durant les darreres hores han deixat al descobert els problemes que pot ocasionar la urbanització i l’edificació en zones inundables. El geòleg Alvaro Arasa afirma que caldrà pensar en deixar lliures de construccions aquests espais

Tret de sortida a les Festes de la Cinta 2021. Tortosa recupera, amb un programa ambiciós, la seua festa major, i ho fa amb un ventall d’activitats per a tots els públic. Entre els actes, s’hi conserven els més tradicionals com els concerts, el ball de les reines o també d’altres de més nous, tots ells però, adaptats a la pandèmia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.