Actor, director artístic, guionista, monologuista, entre altres, el Joaquim sempre acaba els seus programes del Foraster anomenant la gent de la població on actua seguit del “sou molt bona gent” I la veritat és que segur que hi abunda la bona gent a les diferents poblacions de les Terres de l’Ebre on ha actuat: els Muntells, Benifallet, Godall, Masdenverge, Paüls, etc. És una forma divertida i familiar d’enaltir a la població.

Ja deu donar per suposat que al seu davant, segut en alguna cadira blanca de plàstic hi ha més d’una persona que no compleix el requisit de “bona  persona”. Segur que hi ha algun maltractador assegut al costat de la seua víctima. També a un extrem de la platea hi podem trobar un simpatitzant de Vox i a l’altre oposat, un membre del col·lectiu LGTBI. Al mig hi podem veure un grup de joves fent assetjament escolar a una joveneta en sobrepès i que porta ulleres amb vidres gruixuts. Veïns d’escala que s’insulten cada matí en sortir de casa. Si comences a restar Masferrer, veuràs que de bona gent n’hi ha tan sols quatre cadires.

Manifesto aquesta punt de vista a causa de les notícies de les últimes setmanes on les paraules homofòbia, baralles, feixisme, mort, agressions en grup, odi, racisme, discriminació, ultradreta, etc et fan pensar que no avancem cap a un futur més tolerant i millor.

Tots aquests casos tenen l’origen amb el respecte al proïsme. Molta gent pensem que equivocar-se i donar la culpa o criticar als altres és la manera més fàcil d’arreglar la situació. Ens creiem amb el dret d’inferioritzar a la resta. Si provéssim simplement d’aixecar-nos al matí i saludar dibuixant un somriure acompanyat del “Bon dia”. Dir a la gent el bé que l’hi queda la camisa o el pentinat, com l’hi brillen els ulls o el bé que ha fet la feina, segur que guanyaríem en salut i benestar tots. I aquestes petites llagues anirien cicatritzant. Aquesta manera de veure el món s’ha d’ensenyar als més joves perquè el dia de demà tinguin una millor societat.

Estem a P3 en empatia amb els altres i segurament que la formula per canviar aquesta negativitat ens l’ensenya les matemàtiques. Moure la negativitat a l’altra banda de l’igual. És així com canviar a positivitat. Exemple:  x = y – z;   Y = X +Z. D’aquesta manera tot suma o multiplica i com deien abans els mestres, hem de memoritzar el contingut per poder-lo aplicar.

@QuimMasferrer deixo a les teves mans, al teu humor i a la teva frescor dissolta en innocència perquè la pròxima temporada del @elforastertv3 que injectis una bona dosi de sensatesa als pobles d’arreu del país Català.

Un admirador i seguidor  teu!

Professor de Formació Professional.