La intensa calamarsa que ha caigut sobre les Terres de l’Ebre aquest cap de setmana ha colpejat amb força els conreus de vinya, olivera, arròs i ametlla del territori. El temporal ha afectat per ràfegues, i on més danys ha provocat és a les comarques de la Terra Alta i el Montsià. En alguns indrets, les pèrdues podrien ser del 100% segons els Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Entren en vigor noves mesures per tal de frenar els robatoris de garrofes a Catalunya. Una de les més destacades rau en el control de la traçabilitat. A partir d’ara, en el registre d’entrada de cada lot, els pagesos hauran de fer constar el codi del Registre General de la Producció Agrícola (REGEPA). A més a més, augmentarà la presència de cossos de seguretat als camps per evitar possibles furts.

El ple del consell comarcal del baix Ebre aprova el reglament que regula el teletreball a l’ens comarcal. A més, aprova per unanimitat una moció per de rebutjar un nou transvasament de l’Ebr, així, com qualsevol mena d’ampliació del Consorci d’aigües de Tarragona.

Susana Sheiman i David Pastor van donar el tret de sortida a la 28a Mostra de Jazz a Tortosa, emmarcada enguany dins la Capital de la Cultura Catalana. Amb un total de 24 concerts i d’altres propostes com exposicions, projeccions de cinema o la XVII edició de les Jornades de Cuina Cajún, la mostra ha canviat el seu format i es distribuirà en 15 dies, integrant tres caps de setmana consecutius.

El Club Patí l’Aldea ha fet història al Campionat d’Europa de Xous de patinatge artístic. El club del del Baix Ebre ha aconseguit una fita que mai cap conjunt havia pogut fer. Guanyar en el mateix europeu en categoria junior i sénior.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.