El Consell de Ministres autoritza a l’empresa Enresa a licitar nous magatzems temporals individualitzats per a diferents centrals nuclears de l’estat, entre les quals es troba la Central Nuclear d’Ascó. La decisió no ha agradat les entitats ecologistes, que ja s’hi han posicionat en contra. Tot i així, aquesta nova mesura no descarta un Magatzem Temporal Centralitzat en un futur, quan s’omplin les càpsules de combustible gastat. Tot plegat ha coincidit amb l’anunci de l’allargament de la vida de les centrals nuclears d’Ascó, qui tenen ja el vistiplau per operar durant deu anys més.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha quedat absolt del delicte de desobediència a l’autoritat pels fets de l’1 d’octubre. La jutgessa ha declarat la nul·litat de la meitat de les proves presentades per la fiscalia. Gas s’ha mostrat sorprès i ha assegurat que no s’ho esperava. Tot i això, la sentència encara no és ferma: el ministeri fiscal tindrà 10 dies per presentar un recurs en contra.

Els agents Rurals a les Terres de l’Ebre duen a terme tasques de prevenció d’incendis forestals en els espais rurals i naturals del territori.. El cos realitza sortides diàries per tal d’inspeccionar activitats de risc i infraestructures, autoritzar cremes, comprovar l’origen de les columnes de fum o, fins i tot, esbrinar com s’ha originat un foc.

Dos ebrencs impulsen un projecte amb gossos per a detectar nius de tortuga babaua. Es tracta d’ensinistrar gossos perquè localitzen i identifiquen els nius que estes tortugues ponen a les platges, durant l’estiu. Els dos gossos operatius fa més de sis mesos que treballen en este projecte, tot i que prèviament s’encarregaven de la detecció d’altres substàncies.

Fins a 9 restaurants de Tortosa participaran del 9 al 22 d’agost en les primeres jornades gastronòmiques de l’arròs de la ciutat. L’objectiu de les jornades és posar en valor la gastronomia i restauracio de la ciutat a la vegada que es dona a conèixer un producte típic del Delta.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.