La Consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat Gemma Geis visita les instal·lacions de l’IRTA a La Ràpita per conèixer de primera ma els programes de recerca que es duen a terme. Per a Geis la Recerca ha de cohesionar el territori i la de vertebrar. En aquest sentit la consellera considera que l’IRTA n’és un clar exemple.

‘Òmnium en Ruta’ fa parada a la Ràpita per a parlar d’amnistia i autodeterminació. La campanya d’Omnium Cultural que té com a objectiu estendre el debat sobre els grans reptes que té el país, arribarà a una trentena de poblacions de tot Catalunya.

Les ‘Jornades Gastronòmiques del Musclo de Deltebre’ encara la recta final. Fins diumenge vinent, tothom qui ho vulgui podrà gaudir de diferents menús degustació i tapes en 17 establiments del municipi. També es pretén fomentar el consum d’aquest mol·lusc cuinant-lo a casa.

Tivissa presenta la setena edició de ‘Les nits a la Baranova’, un programa d’actes musicals que s’allargarà del 30 de juliol fins al 21 d’agost, i que se celebrarà a la plaça que bateja el festival, la plaça de la Baranova. S’hi podrà gaudir d’una nit de lírica, una de clàssica, una de Simfònica i una de Jazz, que és la principal novetat d’enguany.

L’ampostina Aina Cid i la seva companya de bot, la càntabra Virgina Diaz, lluitaran per una medalla en la final de rem de 2 sense timoner dels Jocs Olímpics de tòkio. Esta passada matinada, a la semifinal, l’ampostina s’ha classificat 3a i ja té el seu segon diploma olímpic assegurat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.