La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, presideix l’acte de commemoració del 83è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre, en què es ret un homenatge a les víctimes i combatents de la batalla. L’acte, celebrat a la cota 705 de la Serra de Pàndols, no ha pogut comptar amb els habituals supervivents de l’anomenada ‘Lleva del Biberó’ a causa de la pandèmia, tret d’un: Salvador Farrés, de 101 anys. Lourdes Ciuró ha avançat el compromís del Departament de presentar l’Avantprojecte de llei de la Llei Catalana de memòria democràtica.

El Partit Socialista de Catalunya torna a reclamar el desdoblament de l’eix de l’Ebre al Govern de la Generalitat. Els socialistes duran la iniciativa al Parlament en forma de proposta de resolució, i, si aquesta no s’aprova, ho faran com una esmena als pressupostos per tal que s’hi contempli l’execució de l’obra.

Jordi Turull ha finalitzat aquest dissabte la seva ‘Travessa per la llibertat’ a la població d’Arnes. L’exconseller de Presidència ha culminat així un repte que l’ha dut a recórrer 360 quilòmetres a peu des de Portbou fins a la Terra Alta, on, al municipi terraltí, l’han rebut mig miler de persones. Turull ha aprofitat per dirigir-se als qui li han donat suport i ha assegurat que, aquest desafiament, l’ha fet com a mostra d’agraïment a tots ells.

Acaba el Ban de la Festa del Renaixement de Tortosa amb més d’un 90% d’aforament als 100 passis dels 20 espectacles programats. El format adaptat d’enguany ha permès realitzar actes musicals i teatrals amb totes les mesures sanitàries. La festa d’este cap de setmana ha servit per anunciar l’efemèride que se celebrarà l’any vinent quan s’arribarà a la 25a edició.

L’ampostina Aina Cid remarà la matinada de dimarts a dimecres, a les 05:30 hora catalana, a la semifinal del dos sense timoner dels Jocs Olímpics de Tòquio. Dissabte, a la primera classificactòria, el bot que prepara el seleccionador tortosí Xavi González va ser tercer després d’una gran remontada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.