El Consorci d’Aigües de Tarragona recorda els 40 anys de la llei del ministransvasament amb un llibre sobre Antonio Faura. Única a l’Estat Espanyol, la seva aprovació va permetre dur a terme el ministranvasament d’aigua de l’Ebre al Camp de Tarragona. Des del territori, però, les opinions sobre si la normativa va afectar positivament o negativament a les quatre comarques, són diverses.

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat per 20 vots a favor i un vot en contra, la modificació puntual del POUM, per tal que, quan s’acabi retirant el Monument de la Batalla de l’Ebre, es pugui construir una possible passarel·la per a vianants sobre la pilastra que deixa òrfena el monòlit. S’ha oposat a la proposta d’acord el grup municipal de Ciutadans, mentre que la CUP ha exigit al govern presentar al·legacions contra les mesures cautelars.

El Departament de Salut fa una crida per reclutar infermeres a vacunar a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. El Col·legi d’Infermeres de la Demarcació, també s’hi ha unit, i animen a les professionals en actiu, i també a les jubilades. Serà per al període d’estiu, ja que coincideix amb les vacances i també amb un dels punts àlgids de la pandèmia.

Els regants del Delta de l’Ebre manifesten que les algues de riu que arriben als canals dels camps d’arròs s’han multiplicat en els darrers anys, especialment aquest 2021, i extreure-les els hi suposa una gran despesa. Experts mediambientalistes atribueixen aquesta proliferació a la falta de sediments que baixen per l’Ebre, i també, i d’una manera més indirecta, al canvi climàtic.

A la cultura, Tortosa, que ja ha encetat el ban del Renaixement, el que ha de servir per a preparar-se per a la 25a edició que se celebrarà l’any vinent. Serà un cap de setmana amb activitats adaptades a les mesures de protecció de la Covid-19, i hi haurà una vintena d’espectacles, que sumen, en total, prop de cent passis.

I, als esports, el futbolista d’Ulldecona, Aleix Garcia, retorna a Girona i iniciarà aquesta temporada la seva segona etapa a Montilivi. El migcampista, de 24 anys, arriba lliure, i s’ha compromès amb el club gironí per dues temporades, amb opció d’una d’addicional.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.