El carrer Sant Blai de Tortosa, l’eix comercial històric de la ciutat, té un terç dels seus locals buits. La pandèmia ha afectat durament als negocis al llarg dels últims mesos, però també ho ha fet l’auge de les compres per internet o els lloguers alts. Els comerciants demanen actuacions urgents per no haver de tancar.

Presó per als dos acusats d’haver originat l’incendi d’Horta de Sant Joan quan han passat dotze anys justos de la catàstrofe. Els condemnats aniran a presó sense passar per judici, ja que han acceptat les penes de fins a 4 anys de presó. Pagaran també una indemnització de 9 milions d’euros per haver causat un foc que va matar a 5 bombers del GRAF de Lleida.

Els veïns i veïnes de La Ràpita majors de 16 anys decidiran el nom del seu municipi en una consulta popular que l’Ajuntament celebrarà el dia 12 d’octubre. De moment, les opinions recollides per Canal Terres de l’Ebre són diverses entre el nom actual, Sant Carles de La Ràpita i la nova possible nomenclatura: La Ràpita.

A la cultura, els grotescos ubicats al pati dels Reials Col·legis de Tortosa, que seran objecte d’estudi per tal d’analitzar-ne la simbologia. Segons el catedràtic d’història de l’art, César García, aquests elements arquitectònics del Renaixement són un dels conjunts iconogràfics més clars de tot l’Estat Espanyol. De moment, l’Ajuntament de Tortosa, juntament amb l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, ha fet el primer pas revaloritzant-los amb una exposició oberta a la ciutadania i dos col·loquis expositius.

I als esports, l’ampostina Aina Cid , que debutarà als Jocs Olímpics de Tòquio el dissabte a les 3 de la matinada, i a les 10 del matí, hora catalana. El bot del dos sense timoner, s’enfrontarà a Nova Zelanda, Irlanda i Dinamarca en la cerca d’un lloc a la semifinal.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.