L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha confirmat que, des de l’Ajuntament, estan estudiant la possibilitat d’interposar recurs contra les mesures cautelars que han paralitzat el desmantellament del Monument de la Batalla de l’Ebre. D’altra banda, i en el ple extraordinari del 23 de juliol, es procedirà a l’aprovació provisional de la modificació del POUM per tal d’avançar en les tramitacions de la construcció d’una passarel·la al lloc on ara s’alça la pilastra del monòlit franquista.

A partir d’avui mateix les farmàcies poden vendre tests d’antígens sense recepta. El Consell de Ministres ho va aprovar ahir dimarts, i ja s’ha publicat al BOE. D’aquesta manera es compleix amb una llarga reclamació dels farmacèutics que s’espera que permeti diagnosticar més casos de covid-19. El seu preu oscil·larà entre els cinc i els deu euros.

El xef perellonenc de la mel, Rafel Múria, ha guanyat el Premi Revelació dels Premis Nacionals de Gastronomia. El jurat n’ha destacat la tenacitat, el gran coneixement del producte i les tècniques de cuina que utilitza l’ebrenc en les seves creacions. L’Agència Catalana de Gastronomia i Nutrició va ser l’encarregada de fer l’entrega dels premis.

Les instal·lacions de reciclatge de Mas de Barberans tindran una nova planta de tractament de residus. El nou centre inclourà un espai de compostatge per a 15.000 tones i una planta de tractament mecanobiològic per a la fracció de resta amb capacitat per a 40.000 tones l’any. S’ha anunciat avui en la visita que el nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, ha fet a la planta.

Una dotzena d’indrets de les Terres de l’Ebre acolliran enguany el cicle “Ebre, música & Patrimoni”. La proposta d’aquest 2021 consisteix a recrear paisatges a través de sons prèviament enregistrats que es podran escoltar a través d’un codi QR plasmat en un plafó. Cada peça estarà ubicada en un poble diferent de les quatre comarques, que acollirà alhora activitats alternatives al certamen.

I als esports, Marc Alcoba afronta el proper cap de setmana la 4a cursa del Mundial de Supersport 600 al circuit holandès d’Assen. Després d’un mes de vacances, el canareu disputa la 2a part del Mundial amb la intenció d’escalar posicions a la general. Ara mateix és 12è amb 26 punts.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.