L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha confirmat que, des de l’Ajuntament, estan estudiant la possibilitat d’interposar recurs contra les mesures cautelars que han paralitzat el desmantellament del Monument de la Batalla de l’Ebre, presentades pel COREMBE (Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la Batalla de l’Ebre), tal com va fer en el seu dia el Departament de Justícia i com així va exigir al consistori la Comissió per la Retirada de Símbols Franquistes de Tortosa.

Roigé, ha volgut recordar, però, que el dictamen de la jutgessa del contenciós-administratiu número 2 de Tarragona, no entra en els àmbits que són competència de l’ajuntament, ja que aquest falla sobre l’execució de l’obra de desmantellament i no sobre l’atorgament de la llicència. Tot i així, un gabinet jurídic ho valorarà i la Universitat Rovira i Virgili n’elaborarà un informe.

La passarel·la avança

D’altra banda, i en el ple extraordinari del 23 de juliol, es procedirà a l’aprovació provisional de la modificació del POUM per tal d’avançar en les tramitacions de la construcció d’una passarel·la al lloc on ara s’alça la pilastra del monòlit franquista.

En data del 12 d’abril, i tal com va sol·licitar la Confederación Hidrográfica del Ebro, es va procedir a l’aprovació inicial, i ara, després de finalitzar el període d’exposició pública sense rebre cap al·legació, toca fer aquest pas. La propera acció, l’aprovació definitiva, la farà la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre de la Generalitat.

Autor: